dimecres, 20 de febrer de 2013

Entrada 3. Activitat 3.1

Hola de nou,

En aquesta entrada us explicaré el projecte de foment de la lectura que tenim al nostre centre.

Aquest projecte va sorgir fa dos anys, arrel de la manca d'interés que demostraven els alumnes cap a la lectura. Abans d'aquest projecte, el professor triava una lectura obligatòria per cada trimestre i l'alumne havia de fer un treball o un examen d'aquest llibre. Com que la majoria dels alumnes es queixaven que el llibre no els agradava o directament no el llegien, el departaments de llengües del centre varen proposar dur a terme un projecte que consistia en preparar un carretet amb un gran surtit de llibres (de totes les temàtiques i estils) i que, en lloc que llegir una lectura obligatòria, cada alumne pogués triar el llibre que li agradaria llegir. El professor du aquest carretet a l'aula el dia que toca lectura i cada alumne llegeix el llibre que ha triat. 

L'alumne té un full de lectura on du un control de la seva lectura (pàgina en que ha començat i acabat, resum del fragment que ha llegit aquell dia...). Una vegada finalitzat el llibre, l'alumne ha de fer una exposició oral on expliqui als seus companys de què tracta el libre, els personatges que hi entervenen, una mica d'informació de l'autor o autors i l'opinió personal. D'aquesta manera l'alumne recomana o no el llibre als seus companys i aquesta ja tenen una idea del contingut i saben si els agradarà o no si el llegeixen.

També hi ha la possibilitat de que l'alumne porti un llibre de casa. La idea és llegir i fomentar el gust per la lectura entre els adolescents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada