dijous, 21 de febrer del 2013

Activitat 3.3

Aquesta activitat consta en inserir un vídeo al blog. Aquest vídeo l'hem emprat a primer d'ESO per a treballar l'adjectiu i el substantiu. El que han de fer els alumnes és escoltar la cançó i anar anotant en dues columnes els substantius i els adjectius. 
Aquí us deix el vídeo:



Foto per a practicar la descripció 3



Fotografia pujada desde picassa 3

Foto per a practicar la descripció 2



Fotografia compartida desde picassa 2

Curs eines web




Fotografia pujada desde picassa 1

dimecres, 20 de febrer del 2013

Entrada 3. Activitat 3.1

Hola de nou,

En aquesta entrada us explicaré el projecte de foment de la lectura que tenim al nostre centre.

Aquest projecte va sorgir fa dos anys, arrel de la manca d'interés que demostraven els alumnes cap a la lectura. Abans d'aquest projecte, el professor triava una lectura obligatòria per cada trimestre i l'alumne havia de fer un treball o un examen d'aquest llibre. Com que la majoria dels alumnes es queixaven que el llibre no els agradava o directament no el llegien, el departaments de llengües del centre varen proposar dur a terme un projecte que consistia en preparar un carretet amb un gran surtit de llibres (de totes les temàtiques i estils) i que, en lloc que llegir una lectura obligatòria, cada alumne pogués triar el llibre que li agradaria llegir. El professor du aquest carretet a l'aula el dia que toca lectura i cada alumne llegeix el llibre que ha triat. 

L'alumne té un full de lectura on du un control de la seva lectura (pàgina en que ha començat i acabat, resum del fragment que ha llegit aquell dia...). Una vegada finalitzat el llibre, l'alumne ha de fer una exposició oral on expliqui als seus companys de què tracta el libre, els personatges que hi entervenen, una mica d'informació de l'autor o autors i l'opinió personal. D'aquesta manera l'alumne recomana o no el llibre als seus companys i aquesta ja tenen una idea del contingut i saben si els agradarà o no si el llegeixen.

També hi ha la possibilitat de que l'alumne porti un llibre de casa. La idea és llegir i fomentar el gust per la lectura entre els adolescents.

Entrada 2. Activitat 3.1

En aquesta nova entrada compartiré amb la resta de companys del curs que es dediquen a l'àrea de llengua algunes pàgines web que són molt útils per treballas l'ortografia dins l'aula amb els alumnes de 1r d'ESO. 

Nosaltres hi dedicam una sessió cada dues setmanes com a mínim, i els alumnes s'hi mostren bastant engrescats. Al nostre centre tenim a la disposició de cada grup de 1r d'ESO un carretet amb ordinadors mininet que podem fer servir a l'aula. De totes maneres, si al vostre centre no disposau d'aquest carretet, les activitats es poden dur a terme a l'aula d'informàtica. 

Les activitats interactives que podeu trobar a aquestes pàgines són bastant entretingudes i els alumnes es mostren ilusionats a l'hora de fer-les. Veureu que a algunes d'aquestes activitats apareix el percentatge d'errades i els alumnes poden calcular na nota que han tret d'aquella activitat. També veureu que hi ha altres activitats que s'asemblen més a un joc, aquetes solen ser les que més els hi agraden.
Us deix dos enllaços d'aquesta mena d'activitats perquè hi pogueu fer una ullada.

http://www.aplicaciones.info/ortogra/ortogra.htm

http://www.genmagic.net/lengua3/silab1c.swf

Entrada 1. Activitat 3.1

Actualment a l'àrea de llengua és molt important saber usar les noves tecnologies. En aquesta entrada parlarem de les més comuns i que gairebé tots els nostres alumnes coneixen però que no està de més recordar. 

La primera eina que podem explicar als nostres alumnes és l'aplicació google+, que permet organitzar informació, fotografies, vídeos, notícies i molta imformació que després podran fer servir, per exemple, per a fer un treball en grup. De la mateixa manera, aquesta eina els permet compartir informació, enllaços, notícies, etc.
Una altra d'aquestes eines que podem recordar als nostres alumnes seria el canal Youtube. Molts d'ells el coneixen únicament com reproductor de vídeos musicals, el que no saben és que el poden fer servir per enregistrar els seus propis vídeos i que poden crear un compte on poden gestionar la seva pròpia biblioteca.

 Per altra banda, sobretot en l'àrea de llengua-lingüística, també els pot ser molt útil l'eina Audacity, que els permet enregistrar veu. Aquesta eina s'utilitza molt en treballs d'investigació en l'àrea de llengua, per exemple, quan s'estudien les diferents pronunciacions d'algun so.

Aquestes tres eines poden ser de gran ajuda a l'hora de realitzar treballs i, per tant, està bé que recordem que les tenim al nostre abast.

Curs Eines web 2.0 per a una educació del segle XXI (grup B)

Bon dia,

A partir d'ara utilitzaré aquest bloc per al curs Eines web 2.0 per a una educació del segle XXI (grup B).
La primera activitat ha d'incloure tres enllaços d'interés, que us deixo a continuació per si us poden ser d'utilitat. El primer és l'enllaç a un altre bloc que vaig crear per als alumnes de segon de batxillerat, on hi podreu trobar informació sobre literatura, comentari de text, sintaxis, etc. I els altres dos enllaços us serviran per a practicar una mica l'ortogafia.

http://lenguacastellanayliteratura.jimdo.com/

http://reglasdeortografia.com/ortoindice.html

http://www.indiana.edu/~call/ejercicios.html